Ikke la det bli vinter

NEI! til sirkus med dyr

Hvert eneste år går det unødvendig mye penger til torturerings show, også kjent som sirkus. Dag etter dag, og time etter time står elefanter og andre sirkus dyr inneklemt i trange trailere som reiser rundt om i landet, og i noen verre tilfeller - jorden rundt.

Frihet eller tvang?
Sirkusdyrene lever meste parten av livet i fangenskap, og uten de naturlige behovene en trenger. For eksempel så trenger de ikke å lære seg å finne mat på egenhånd, siden de får så å si hvert eneste måltid servert. Den dagen sirkusdyrene blir sluppet fri kan det bli vanskelig for dem å finne seg mat i naturen. Ukjente fiender kan dukke opp. Og det ender opp med kampen for tilværelsen. Dyrene blir også ydmyket, og deretter pisket til de kan alle triksene uten en feil. 

Dyr er lik oss
Dyr hører hjemme i naturen, ikke på sirkus. De skal ikke tvinges til å gjøre ulike triks, og så bli straffet hvis de gjør en liten feil under en forestilling. Det er litt som å si at vi, mennesker, skal bli straffet fordi vi ikke er oss selv. Dyr er ikke skapt til å hoppe gjennom ringer av ild, eller balansere på en ball, på et bein. Selv mennesker gjør ikke det. Så hvorfor skal sirkusdyrene lide for publikums latter.

Sirkus med dyr er noe en hver familie bør unngå. Det kan ha en negativ og forstyrrende effekt på barns syn på dyrene som opptrer. Jeg skulle ønske at samfunnet her i Norge kunne ta tak i problemet, og få slutt på sirkus en gang for alle. Jeg mener sterkt at sirkus med dyr skal bli borte for godt. Og at dyrene som tilhører sirkus blir sendt til dyrehage eller et sted hvor vi passer på at de har det godt. Grunnen til at vi ikke kan bare sende sirkusdyrene tilbake til jungelen er som sagt at det blir vanskelig for dem å finne mat og overleve i et ukjent samfunn. Et resultat av å slippe dyr ut i naturen igjen etter et så langt opphold i fangenskap er det som skjedde med Keiko, også kjent som Willy i Free Willy filmene. Keiko blir filmstjerne og holdes fanget i et basseng under opptakene. Og når filmen er ferdig produsert, vil de slippe Keiko fri i farvannet. Men først må de forsikre seg at han kan klare seg på egenhånd, som er en lang prosess. De må sikre seg at han klarer å fange mat selv, unngå fiender og andre ukjente ting som ikke fantes i bassenget. Etter dette var Keiko klar til å komme tilbake til farvannet. Keiko døde 26 år gammel av lungebetennelse i Norges fjorder.

Get to know me

Mitt navn er Susanne Rognlien, jeg er 20 år gammel jente fra Bærum men er for tiden bor jeg i Oslo. Jeg jobber på SmoothieXchange Byporten. Samtidig jobber jeg også som freelance fotograf her i Oslo og Akershus, og av og til så tar jeg turen til andre land, og dokumenterer kulturen. På videregående studerte jeg medier og kommunikasjon ved Sandvika videregående skole, og nå tar jeg opp fag ved Sonans Oslo. 

Processed with VSCO with c6 preset

Tidligere liv: Jeg gikk på fotball fra førsteklassen og til slutten av åttende, men slutten pga. mangel på spillere og skifting av lag. Deretter begynte interessen for bilde og video å spire. Skolelei var jeg og, så derfor bestemte jeg meg for hvilken retning som var best å ta. Og det ble medier og kommunikasjon. Ellers er jeg en veldig reiseglad person som legger igjen spor på alle steder som er besøkt. 

Back from Hydra

Vacations

London<Hei! Jeg heter Susanne Rognlien og er en jente på 19 år fra Bærum. For tiden bor jeg i Stavanger, og studerer foto. Jeg har stor interesse for fotografering av landskap, portrett og alt som innebærer mye lys i bilder. Følg gjerne med :) Kameraet jeg bruker er Canon 700d + 55mm objektiv. Legg gjerne igjen en kommentar :)

+ Add meg som venn


Kontakt: susy97@live.no

Følg meg på instagram: @susannerognlien

Design made by Julie Viktoria
hits